Blog

3 táncos banánhéj, amin Te is elcsúszhatsz

Mi az a 3 eget rengetően egyszerű dolog, amit ha Te is csinálsz, akkor hatalmasat árthatsz magadnak a táncórán, ahova jársz?!

Ha még nem jársz sehova táncórára, akkor is figyelmesen olvasd el ezt a cikket, mert bármilyen másik területen is hasznos lehet számodra.

/Fókuszpókusz/

Amikor koreót tanulsz, meredten nézed az oktatót a tükörben…ugye?
Másolod a mozdulatokat, figyeled a technikát, leköveted a dinamikát. Csúcsszuper! A legtöbben viszont még akkor is az oktatót nézik a tükörben, amikor már megtanulták a táncot. Ez azért lehet probléma, mert így lényegében másolsz, valójában nem tudod a koreót, csak követed amit látsz.

Tipp: Már a tanulási fázisban kezd el magadat nézni a tükörben az oktató helyett. Pillants az oktatóra amikor szükségesnek érzed, de saját magadra helyezd a nagyobb fókuszt, magadra figyelj, bízz magadban. Az oktató azért van, hogy segítsen…nem igaz?
Legfeljebb, ha elakadsz, akkor kérdezel tőle.

/Gyors, mint az állat/

Megjegyzem, én is gyakran megkapom az óráimon, hogy gyorsak a koreóim.
Figyelj! Ilyenkor a legtöbben marhára megijednek!
“Hú ez baromi gyors, nem fogom tudni megcsinálni.”
Na ezt ne gondold.

Amikor gyors koreót tanulsz, akkor azt javaslom Neked:
Először is a zenére figyelj, ne a tempóra. Hallgasd kicsit, és szokd az ütemet. Majd az első pár körben amikor táncolsz, ne adj bele 100%ot, csak 70-et (ezt markírozásnak hívjuk), és a tempóra figyelj. Ekkor fogja az agyad megérteni, hogy adott mozdulatot mikor kell csinálnod. Végül, a kis részekre helyezd a fókuszt, ne várd magadtól, hogy rögtön mindent egyszerre fogsz tempóra szuperül megcsinálni. Haladj folyamatosan, türelemmel. Merd bevállalni, hogy elrontod…ebből fogsz tanulni a legtöbbet. A mozdulatsorok nem tudnak egyszerre automatizálódni az agyad és az izmaid közt, ez egy folyamat. De amikor már tudod a koreót zenére értelmezni, na akkor durr bele, teljes gőzzel nyomhatod.

/Bújócska/

Volt már olyan szituban részed táncórán, amikor annyira sokan voltatok, hogy az oktató sorcserét rendelt el? Biztos, hogy igen! A sorcsere azt jelenti, hogy aki a terem első felében áll, azok helyet cserélnek a hátul állókkal.

Ha hátul vagyunk a teremben, hajlamosak vagyunk lazábbra venni az erőfeszítést, s amikor előre kerülünk akkor hirtelen megijedünk és jön a megfelelési kényszer. Láthatóvá váltál, most meg kell mutatni mit tudsz…ugye ismerős? Hirtelen kiestél a komfortzónádból!

Azt tanácsolom, hogy ha már veszed a fáradtságot és eljársz táncolni, időt teszel bele, akkor egész órán tedd oda magad keményen. Ne megfelelésből csináld, hanem saját magad miatt. Hidd el, minden óra után büszke leszel magadra, s növeled az önbizalmad is, ha a munka is mögötte van annak amit csinálsz.Szóval ez a 3. banánhéj, amin elcsúszhatsz egy táncórán, ha nem figyelsz oda!
Nem bonyolult dolog egyik sem, sőt fogadok, hogy már tudtál ezekről. Viszont azt gondolom, hogy kell néha a megerősítés. Nem vagy egyedül egyik problémáddal sem, remélem hogy hasznosak lesznek számodra ezek a tippek.

Ha tetszett a cikk oszd meg!

© 2014-2024 Minden jog fenntartva | W.O.W. of dance