Blog

3 fontos dolog, amit mindenképpen tegyél meg, amikor táncos workshopra látogatsz el

Jómagam imádom a workshopokat, illetve a workshop jellegű táncórákat. Egy-egy ilyen óra alatt rengeteg tudást szívhatunk magunkba és hatalmasat fejlődhetünk. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ez önmagában mit sem ér, ha a mi hozzáállásunk nincs rendjén. Mit jelent ez?

Véleményem szerint, ha nem vagyunk kellőképpen nyitottak, nem szánjuk rá ténylegesen az időt, illetve valahol teljesen máshol van a fókuszunk, akkor az átütő workshop élmény elmarad. Rájöttem, hogy nem várhatom el a leghíresebb, legjobb táncoktatóktól sem, hogy ők rántsanak ki akár a hétköznapi gondok közepéből – nekik nem ez a dolguk. Egy tanár akkor tud igazán adni az órájával, ha mi ott vagyunk 100%-osan, nyitottak és fókuszáltak, felkészültek vagyunk.

Rengeteg tapasztalatot szereztem ezzel kapcsolatban az elmúlt közel 20 évben mind a táncos, mind a oktatói oldalról és arra jöttem rá, hogy 3 szuper egyszerű dolog van, amelyek segítenek majd elérni a kívánt workshop élményt. Ezen a 3 dolgon felül még egy csomó hasznos tippem van számotokra, s ha tetszik ez a videó, akkor jelentkezem még a jövőben is ilyen tartalmakkal. 

Most viszont vágjunk bele, elmondom, hogy mi az a 3 tutira bevált dolog, amellyel számodra is jobb élmény lesz a workshop, amire ellátogatsz.

A videó 5 perces és amit elmondok benne rögtön gyakorlatba ültethető, nagyon egyszerű – tudjátok, a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek. Javaslom próbáld majd ki őket, én mindig használom ezeket a pontokat és ezáltal is sokkal jobban, tudatosabban tudok részt venni egy workshopon.  

Ha tetszett a cikk oszd meg!

© 2014-2024 Minden jog fenntartva | W.O.W. of dance